Skihuttentocht Italië off piste - individueel

Onze bekende skihuttentocht in Italië, waarbij het accent ligt op off piste skiën of snowboarden naast de pistes

We gebruiken voornamelijk de liften en lopen soms een stukje.

Tijdens de skihuttentocht Italië off piste ligt het accent op een nóg intensere beleving van de wintersport. Afhankelijk van de omstandigheden, wensen en het niveau gaan we van de gebaande paden: poedersneeuw, buckels, zogenaamde couloirs, tussen de bomen, dus heerlijk spelen in de bergen. Je zult er versteld van staan hoe snel je al mee kunt doen!

We laten je kennismaken met verschillende sneeuwsoorten, steile en minder steile hellingen en alles wat we tegenkomen. Uiteraard ligt de nadruk op plezier en natuurlijk vooral ook op veiligheid! We bieden overigens altijd alternatieven aan en niets moet!

Onderwerpen zoals routeplanning e.d. kunnen worden besproken, maar het is geen cursus. Veiligheidsmateriaal mag je meenemen en gebruiken naar eigen inzicht. Uiteraard zullen we waar je wilt informatie verstrekken. Voor alle duidelijkheid, het is een gewone huttentocht met accent op (leren) buiten de piste te skiën of boarden. Bij onvoldoende deelnemers of omstandigheden, voegen we deze gasten samen met een gewone tocht en differentiëren we waar mogelijk.

Ervaren Nederlandse begeleiding
Al deze opties worden begeleidt door ervaren gidsen. Indien nodig nemen we lokale berggidsen, tegen meerprijs, mee.

Data groepsreis: zaterdag 15 februari, 8 maart en 15 maart 2025.

Uiteraard kunnen we enkel naast de piste als de omstandigheden goed genoeg zijn. Anders wordt het dus de ´normale` tocht.

  • Inclusief: 7 nachten slapen op idyllische plekjes in meerpersoonskamers van diverse bergpensions, ontbijt en 3-gangen diner, Nederlandse gids.
  • Exclusief: vervoer, skipas, lunch en drankjes, rugzaktransport, (taxi)bustransfers tussen de verschillen gebieden, toeristenbelasting.

Kosten: € 965 per persoon. In de krokusvakantie, startend op zaterdag 15 februari 2025, zijn de kosten €10 p.p. meer,

Skihuttentocht Italië off piste - privé-groepsreis

Als je een eigen groep hebt, kunnen we iedere week een off piste skihuttentocht aanbieden zoals hierboven beschreven. Afhankelijk van jullie niveau en wensen zullen we dan een tocht samenstellen. Voor beginners kan dat de normale tocht zijn met accenten op naast de piste (technieken). Voor (ver) gevorderden kunnen we speciaal die hut(ten) zoeken waar we de meeste sneeuw, steile hellingen etc. makkelijk kunnen bereiken.

Poeder jagen
We bieden voor groepen de optie om de kans op sneeuw zo groot mogelijk te maken. Je reserveert dan de week/data en op het laatste moment regelen wij de accommodaties en logistiek. Als je vooraf je reis moet/wilt regelen is Innsbruck het beste maar neem eerst even contact met ons op. Doe dat wel op tijd, omdat we daar extra voorbereidingen voor moeten treffen. Bij de prijs komt dan de extra kosten die wij moeten maken zoals onze skipassen, reis etc.

Niveau
Als je je eigen groep samenstelt, bepalen jullie automatisch het niveau. We zullen met de gegeven omstandigheden, jullie wensen en onze (veiligheids) eisen iedereen uitdagen en laten genieten van wat mogelijk is.

Kosten: vanaf € 965 per persoon per week bij 13 personen, verder zie prijstabel privé-groepsreis en om te reserveren.

Skihuttentocht Italië toerskiën - op aanvraag

Toeren met toerski’s of snowboard (sneeuwschoenen of splitboard) en slapen in hutten in de Dolomieten = de ultieme beleving in de bergen.

  • Zelf werken om naar boven te komen en over ongespoord terrein weer naar beneden.
  • Een geweldige ervaring voor iedereen met een behoorlijke conditie en off piste techniek.
  • Onze twee hoogtepunten gecombineerd van wintersport: toeren en skihuttentocht!
  • Elke dag een mooie klim en skiën of snowboarden we door de beste poeder die er in het gebied aanwezig is.
  • In de avond slapen we in dezelfde (luxe) hutten als bij de gewone tochten, dus gewoon met douches, half pension en véél gezelligheid.
  • Het materiaal zelf meenemen.

Toerskiën bieden we alleen op aanvraag aan. Ook hier bieden we de Poeder jagen optie aan. Kies je data en wij kiezen het gebied met de beste sneeuw en mogelijkheden. Toerskiën bieden we alleen op aanvraag aan. Neem contact met ons op.

Kosten: vanaf € 965 per persoon.

We zeggen het al jaren:

“Skiën begint waar de piste ophoudt”

Reserveringsformulier

Je kunt tot 2 weken voor de startdatum gebruik maken van dit reserveringsformulier om je skihuttentocht te reserveren. Je ontvangt hierna meteen automatisch de factuur via e-mail.

Indien je de tocht moet annuleren, gelden de annuleringsvoorwaarden op onze website. Zorg dus zelf op tijd voor een eigen annuleringsverzekering.

 

Fotoalbum Grenzen verleggen