Skihuttentocht Oostenrijk - voor privé-groepen

Een fantastische skihuttentocht als wintersport groepsreis door de bekende skigebieden van de provincies Tirol & Salzburgerland in Oostenrijk.

Tijdens de skihuttentocht Oostenrijk skiën en/of slapen we in Kitzbühel, Kirchberg, Westendorf, Brixental, Wilder Kaiser, Pass Thurn, Zell am See (en/of Kaprun), Saalbach, Hinterglemm en Fieberbrunn. Waarbij je verbaasd staat hoe dicht deze gebieden eigenlijk tegen elkaar aanliggen. Het is weer eens wat anders als je de skihuttentocht Italië gewend bent en je hebt hier natuurlijk de gezelligheid van Oostenrijk!

We slapen in hutten aan de piste en de rugzakken kunnen tegen meerprijs worden vervoerd! Bovendien hebben we een paar maal gekozen voor hutten waar je ook nog kunt après-skiën, dus voor de mensen die daar niet zonder kunnen: ideaal!! Maar… niks moet, een rustig kaartspel of boek lezen kan natuurlijk ook altijd. hieronder een mogelijke route. De hutten zijn in Oostenrijk een stuk lastiger te reserveren dus daar zijn we altijd afhankelijk.

Dag 1 zaterdag: De eerste nacht slapen we in een hotelletje bij Niedernsill. Skipassen, eventueel ski´s of snowboard huren en andere zaken kun je vandaag regelen. Vandaag kun je bijv. (in)skiën in Bramberg.  Om 17.00 uur komt de gids naar het hotel. We spreken dan de hele tocht door en kun je eventueel rugzakvervoer boeken. 

Dag 2 zondag: Als het lukt gaan we naar de gletsjer van Kaprun, de Kitzsteinhorn. Later op de dag naar het beroemde gebied van Europa Sportregion met bospaden en de dalafdaling tot midden in het centrum van Zell am See. Er is eventueel een après-ski boven de hut.. Drankje voor het eten?

Dag 3 maandag: vanuit de hut gaan we met de sneeuwscooter naar de top en via de nieuwe(re) piste dalen we af naar Viehhofen. Hier gaan we een klein stukje met de skibus en zijn dan in Skicircus Saalbach-Hinterglemm! Een hele dag brengen we door op de pistes van dit beroemde gebied. Doordat de pistes aan twee zijden van het dal liggen, kunnen we met de zon mee skiën! Heerlijke brede pistes, leuke hutten en naast de piste (off piste) speeltuinen voor de liefhebbers. Naast de hut is de après-ski.. dus als je zin hebt… Hoeft natuurlijk nooit.

Dag 4 dinsdag: Ook vanuit het skicircus is er een schitterende verbinding gemaakt. Via Hinterglemm dalen we af naar Fieberbrunn, een klein maar fijn pareltje! Met de bus of taxi vertrekken we naar Kitzbühel om te zien of we de Hahnenkam net zo snel kunnen nemen als de wereldcup afdalers, of we nemen de blauwe piste die erlangs loopt. Dan op weg naar Westendorf. 

Dag 5 woensdag: Een heerlijke dag door het prachtige Brixental/Wilder Kaiser. We maken het rondje om de Hohe Salve. Ook komen we helemaal aan het eind van het gebied bij Ellmau of zelfs Going. Aan het eind van de dag naar de hut voor een verdiend drankje en lekker eten.

Dag 6 donderdag: Vandaag gaan we op weg richting Pass Thurn op de grens van Tirol en Salzburgerland. Daarvoor nemen we de beroemde olifantenroute. We slapen deze nacht op ongeveer 2000 meter met een geweldig uitzicht en superleuke gastgevers.

Dag 7 vrijdag: Vandaag bereiken we Pass Thurn. Vanuit Hollersbach nemen we de transfer per boemeltreintje naar Niedernsill. Ook deze laatste nacht slapen we in  een pension of hotel in het dal.

Dag 8 zaterdag: De zaterdag is naar eigen invulling te besteden. Je kunt nog even skiën naar de mooiste plekken of lekker luieren in een ligstoel. Zonder gids deze keer. Je eindigt dan weer bij ons startpunt voor bus, trein of auto.

Routewijzigingen: In geval van overmacht, zoals door het weer, liften die gesloten zijn of organisatorische zaken, kunnen we van het programma afwijken. Ook de volgorde van gebieden kan veranderen. We proberen uiteraard de sfeer van de tocht intact te houden.


Deze tocht is alleen met een eigen groep te reserveren:

  • Inclusief: 7 nachten slapen op idyllische plekjes in meerpersoonskamers van diverse bergpensions, ontbijt en 3-gangen diner, Nederlandse gids.
  • Exclusief: vervoer, skipas, lunch en drankjes, rugzaktransport, (taxi)bustransfers tussen de verschillen gebieden, toeristenbelasting.

Kosten: € 965 per persoon bij 13 personen. In de krokusvakanties, startend op zaterdag 15 en 22 februari 2025, zijn de kosten € 10 p.p. meer.

Fotoalbum Oostenrijkse gezelligheid