Skihuttentocht Oostenrijk - Tirol & Salzburgerland

Een fantastische skihuttentocht als wintersport groepsreis door de bekende skigebieden van de provincies Tirol & Salzburgerland in Oostenrijk.

Alle data in Oostenrijk zijn vol!

Tijdens de skihuttentocht Oostenrijk skiën en/of slapen we in Kitzbühel, Kirchberg, Westendorf, Brixental, Wilder Kaiser, Pass Thurn, Zell am See (en/of Kaprun), Saalbach, Hinterglemm en Fieberbrunn. Waarbij je verbaasd staat hoe dicht deze gebieden eigenlijk tegen elkaar aanliggen. Het is weer eens wat anders als je de skihuttentocht Italië gewend bent en je hebt hier natuurlijk de gezelligheid van Oostenrijk!

We slapen in hutten aan de piste en de rugzakken kunnen tegen meerprijs worden vervoerd! Bovendien hebben we een paar maal gekozen voor hutten waar je ook nog kunt après-skiën, dus voor de mensen die daar niet zonder kunnen: ideaal!! Maar… niks moet, een rustig kaartspel of boek lezen kan natuurlijk ook altijd.

Dag 1 zaterdag: In de ochtend ontvangen we je onder de gondel Skiweltbahn in Brixen im Thale of Westendorf. Vanaf hier kunnen we skipassen, eventueel ski´s of snowboard huren en andere zaken regelen. Deze dag kun je zelf lekker (in)skiën. Om 15.30 uur zijn we weer bij de lift of eerste hut, dus handig voor eventuele late aankomers. De eerste en soms ook laatste nacht van deze week slapen we meestal in een pension of hotel in het dal.

Bij het avondeten geven we alle informatie over de tocht en kunnen we elkaar wat beter leren kennen.

Dag 2 zondag: Een heerlijke dag door het prachtige Brixental/Wilder Kaiser. We maken het rondje om de Hohe Salve, kijken (of eten) bij oma en opa die hun maaltijden nog steeds in hun eigen woonkamer/keuken klaarmaken. We komen helemaal aan het eind van het gebied bij Ellmau of zelfs Going en aan het eind van de dag bij de hut voor een verdiend drankje en lekker eten.

Dag 3 maandag: Vandaag verkennen we de Kitzbüheler Alpen met, als het lukt, een uitstapje naar Jochberg. Prachtige pistes voor ieder niveau. Lekker kalm cruisen en voor de liefhebbers een natuurlijke halfpipe, één van de steilste pistes van Oostenrijk en ander leuks. Maar je weet het, alleen als je wilt, want we hebben altijd alternatieven. We slapen deze nacht op ongeveer 2000 meter met een geweldig uitzicht en superleuke gastgevers.

Dag 4 dinsdag: Vandaag gaan we op weg naar Pass Thurn op de grens van Tirol en Salzburgerland. Daarvoor nemen we de beroemde olifantenroute. Gelukkig geen echte olifanten, maar wel heerlijke vergezichten over sommige van de hoogste bergtoppen van Oostenrijk. Vanuit Hollersbach nemen we de transfer per trein naar het onvolprezen Europa Sportregion. We komen het gebied van Zell am See binnen via Schüttdorf en slapen boven in een hut, waar we ook nog kunnen komen als we een eventuele après-ski meepikken bij Schnapps Hans op de top van de Schmittenhöhe.

Dag 5 woensdag: Het beroemde gebied van Europa Sportregion met bospaden en de dalafdaling tot midden in het centrum van Zell am See heeft ook vandaag weer voor iedereen de juiste uitdaging. Via de nieuwe piste dalen we af naar Viehhofen. Hier gaan we een klein stukje met de skibus en zijn dan in Skicircus Saalbach-Hinterglemm!

Dag 6 donderdag: Een hele dag brengen we door op de pistes van dit beroemde gebied. Doordat de pistes aan twee zijden van het dal liggen, kunnen we met de zon mee skiën! Heerlijke brede pistes, leuke hutten en naast de piste (off piste) speeltuinen voor de liefhebbers.

Dag 7 vrijdag: Ook hier is er weer een schitterende verbinding gemaakt. Via Hinterglemm dalen we af naar Fieberbrunn, een klein maar fijn pareltje! Met de bus of taxi vertrekken we in de loop van de dag naar Kitzbühel om te zien of we de Hahnenkam net zo snel kunnen nemen als de wereldcup afdalers, of we nemen de blauwe piste die erlangs loopt. Ook deze laatste nacht slapen we in de eerste hut of in een pension of hotel in het dal.

Dag 8 zaterdag: De zaterdag is naar eigen invulling te besteden. Je kunt nog even skiën naar de mooiste plekken of lekker luieren in een ligstoel. Zonder gids deze keer. Je eindigt dan weer bij ons startpunt voor bus, trein of auto.

Routewijzigingen: In geval van overmacht, zoals door het weer, liften die gesloten zijn of organisatorische zaken, kunnen we van het programma afwijken. Ook de volgorde van gebieden kan veranderen. We proberen uiteraard de sfeer van de tocht intact te houden.


Data groepsreis: voorlopig hebben we de volgende data voor deze tocht, startend op zaterdag 11 januari, 8 februari en 21 maart 2020. Voor andere data graag even contact opnemen, want bij voldoende aanmeldingen organiseren we gewoon meer tochten.

Voor privé-groepen graag via deze link reserveren.

  • Inclusief: 7 nachten slapen op idyllische plekjes in meerpersoonskamers van diverse bergpensions, ontbijt en 3-gangen diner, Nederlandse gids.
  • Exclusief: vervoer, skipas, lunch en drankjes, rugzaktransport, (taxi)bustransfers tussen de verschillen gebieden, toeristenbelasting.

Kosten: € 710 per persoon.

Reserveringsformulier

Veilig online betalen via je eigen bankJe kunt tot 2 weken voor de startdatum gebruik maken van dit reserveringsformulier om je skihuttentocht te reserveren en direct te betalen via iDEAL of kiezen voor een handmatige overboeking. Je ontvangt hierna meteen automatisch de factuur via e-mail.

Indien de tocht onzerzijds (bv. vanwege te weinig sneeuw, deelnemers of andere reden) niet doorgaat, storten we het volledige geldbedrag terug. Indien de tocht jouwerzijds niet doorgaat, gelden de annuleringsvoorwaarden op onze website. Zorg dus eventueel zelf op tijd voor een eigen annuleringsverzekering.

LET OP!!!

Alle data in Oostenrijk zijn vol!

Je kunt niet meer reserveren.

Fotoalbum Oostenrijkse gezelligheid