Skihuttentocht Italië - Dolomieten

De Dolomieten in Italië staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco en vormen dan ook het mooiste skigebied van de wereld!

Er zijn oneindige skihuttentochten mogelijk met 1200 km aan pistes, magische uitzichten, sneeuwzekerheid, heerlijk eten, goede koffie en vriendelijke mensen. Echt alles waar de meest verwende wintersporter van droomt! Met een door ons goed doordacht programma maken we daar tijdens de skihuttentocht optimaal gebruik van, waarbij we de drukte van de Sella Ronda proberen te vermijden.

Rugzaktransport is mogelijk! Voor € 50 p.p. per week en ter plekke te regelen.

In principe hebben we steeds andere routes en slapen we iedere nacht in een andere hut. Afhankelijk van de hoeveelheid groepen, beschikbaarheid en bereikbaarheid van de hutten ziet een week er ongeveer zo uit:

Dag 1 zaterdag: Wij zijn vanaf 10.00 uur in de container onderaan de gondel Saslong in St. Christina. Vanaf hier kunnen we skipassen, eventueel ski’s of snowboard huren (Rudi Skiverleih naast hotel Dosses heeft super materiaal en speciale huttentocht-prijzen!)  en andere zaken regelen. Ook geven we tips waar je de rest van de dag zelfstandig kunt gaan skiën of snowboarden. Je busspullen kun je hier in een kleine tas (bijv. skischoenentasje) achterlaten en het parkeren van de auto kan hier voor 10 euro per dag of bij de eerste hut.

Om 17.00 uur zijn we bij de eerste hut en ook mensen die later aankomen kunnen die meestal bereiken. Als het druk is hebben we soms andere hutten die wat verder weg liggen waardoor we eerst een stuk moeten skiën. Geef daarom van tevoren aan ons door als je niet in de ochtend aankomt.

Dag 2 zondag: Vandaag gaan we op weg via St. Christina en de stenen stad – met haar losjes rondgestrooide rotsblokken van zo’n kilo of duizend – richting het Val di Fassa. We komen langs de voet van de steile wanden van Sasso Lungo en haar twee zusters, die als drie waaksters op ons neerzien. We slapen aan de voet van de koningin van de Dolomieten, de Marmolada.

Dag 3 maandag: ’s Ochtends lekker op tijd op om als één van de eersten de fantastische afdaling vanaf de Marmolada gletsjer te maken. Het woord uitzicht is bijna te klein voor wat je hier ziet. Vanaf zo’n 3300 meter lijken de Dolomietjes heuvels. Zo helemaal vers geprepareerd en leeg is het één van de mooiste afdalingen van het gebied. Vanaf het hoogste punt van de Dolomieten geeft ‘de koningin’ ons een magische 12 kilometer lange afdaling. Het is dat je wilt stoppen om foto’s te maken, maar anders moet je wel stoppen vanwege het zuur in je benen, want de afdaling gaat maar door!

Deze dag hangt aan elkaar van hoogtepunten, want na de gletsjer komt ‘de verborgen kloof‘. De bevroren watervallen en grotkapelletjes zullen iedereen tot zwijgen brengen. Via alweer een nieuw gebied Civetta komen we bij onze hut. Het eten hier is waanzinnig en de wijnkaart voor de liefhebbers is bijna te mooi!

Dag 4 dinsdag: De eerste afdalingen in het super rustig pittoresk gebiedje Cinque Torri op maagdelijke pistes is een genot. Met de bus gaan we naar het mondaine Cortina D’Ampezzo. Hier zijn ooit Olympisch winterspelen gehouden. Prachtige ruige rotsen waar je precies onder skiet en de pistes zijn heerlijk rustig, omdat alle bontjassen natuurlijk beneden op het terras zitten. De sneeuw is ook nog super, omdat we ook hier weer heel hoog zitten. Een vaak vergeten machtig gebied. We slapen in een echte hut met uiteraard een Snowemotion uitzicht.

Dag 5 woensdag: We verkennen de rest van het machtige Cortina. Aan het eind van de dag gaan we met de bus naar de Lagazuoi op 2800 meter. Onovertroffen zonsondergangen maak je hier mee en als je op tijd wakker bent zonsopgangen. Werkelijk een bird’s-eye view. En ja, we hebben hier wel arenden gezien!

Dag 6 donderdag: Vandaag alweer een cadeautje! Via de kloof aan de achterkant van de Lagazuoi met een mega grote bevroren waterval en bijna te veel momenten voor fotostops, komen we bij een arrenslee met paarden die ons met touwen naar de volgende lift trekken. Via Arraba naar het relaxte, onbekende maar prachtig gebiedje van Alba-Pozza di Fassa. We slapen in een fantastische hut, weg van alle drukte en eigenlijk zoals je denkt dat een hut eruit moet zien. De dag eindigt met een drankje op het terras met alleen voor ons de ondergaande zon…

Dag 7 vrijdag: Alweer een verrassing vanuit Alba, want vóór het ontbijt gaan we als eerste over een mooie (bos)afdaling waarbij het heerlijk is om als eerste naar beneden te gaan, sporen trekkend over de verse ribbeltjes, om lekker wakker van te worden. Daarna pas ontbijten met de vers gebrachte broodjes.  Dan op weg richting het Val Gardena. Onderweg lunchen – of de beste apfelstrudel van Italië eten bij Anna – en dan, om de week in feeststemming af te sluiten, nog even gezellig après-skiën in St. Christina, om tot slot weer te dineren en te slapen in onze eerste hut.  Een gezellige laatste avond met grote verhalen en kleine hartjes.

Dag 8 zaterdag: Deze dag is ter vrije besteding. Voor de mensen die vroeg willen gaan rijden kan dat en voor de mensen die nog een dag (gezamenlijk) van de pistes willen genieten kan dat natuurlijk ook. Soms zit je in een hut die verder van St. Christina ligt, dus dan moet je in ieder geval nog een stukje skiën. En dan… tot volgend jaar!

Routewijzigingen: In geval van overmacht, zoals door het weer, liften die gesloten zijn of organisatorische zaken, kunnen we (zelfs onderweg) van het programma afwijken. Ook de volgorde van de gebieden kan iedere keer anders zijn. Zo gaan we in verband met de meest zekere sneeuwomstandigheden -enkel als er elders te weinig sneeuw ligt- soms 1 of 2 nachten naar Kronplatz. Ook kunnen sommige hutten wat verder van de piste liggen. Alles doen we met de reden een zo’n mooi mogelijke tocht te bieden. Uiteraard proberen we de sfeer van elke tocht intact te houden en alles zo goed mogelijk voor jullie te regelen.


Data groepsreis: we starten deze tocht de hele winter op iedere zaterdag vanaf 21 december 2024 en de laatste start op zaterdag 22 maart 2025. Voor afwijkende data graag even contact opnemen. Voor privé-groepen graag via deze link reserveren.

  • Inclusief: 7 nachten slapen op idyllische plekjes in meerpersoonskamers van diverse bergpensions, ontbijt en 3-gangen diner, Nederlandse gids.
  • Exclusief: vervoer, skipas, lunch en drankjes, rugzaktransport, (taxi)bustransfers tussen de verschillen gebieden, toeristenbelasting.

Kosten: € 965 per persoon. In de krokusvakanties, startend op zaterdag 15 en 22 februari 2025, zijn de kosten €10 p.p. hoger.

Ga mee met Snowemotion op skihuttentocht...

Reserveringsformulier

Je kunt tot 2 weken voor de startdatum gebruik maken van dit reserveringsformulier om je skihuttentocht te reserveren. Je ontvangt hierna meteen automatisch de factuur via e-mail.

Indien je de tocht moet annuleren, gelden de annuleringsvoorwaarden op onze website. Zorg dus zelf op tijd voor een eigen annuleringsverzekering.

Fotoalbum Dolomieten